brusszel


A szakadárok ismét ostromolják a donyecki repülőteret

Figyelő Online
2014.09.17  09:27   
mail
nyomtatás
A tűzszünet ellenére Moszkva-barát szakadárok ismét ostromolják az ukrán fegyveres erők kezén lévő donyecki repülőteret - jelentette szerda reggel a kijevi média.
Az UNIAN hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy a kelet-ukrajnai város nyugati részén, ott, ahol a repülőtér van, újra erős, feltehetően aknatámadások okozta robbanásokat hallani, Grad típusú rakéta-sorozatvetők robaja és puskaropogás hallatszik. A repülőtér környékén két helyen sűrű fekete füst gomolyog. Egy lövedék gázvezetéket talált el.

A donyecki repülőtér a kelet-ukrajnai konfliktus kezdete óta az ukrán katonák ellenőrzése alatt van, de az ukrán média szerint a tűzszünet ellenére az elmúlt napokban is folytatódtak a harcok a légi kikötő birtoklásáért.
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.