brusszel


Aki iphone-os, fizessen!

Figyelő Online - Halaska Gábor
2014.09.19  16:40   
mail
nyomtatás
Bankkártyák költözhetnek a hatodik generációs iPhone telefonokba. Az almás cég végre az érintés nélküli plasztiklapokban lévő NFC chipet is beszerelte új készülékeibe és Apple Pay néven új szolgáltatást is indított, ezzel széles körben elterjesztheti a mobilos utalásokat.

Ron Amadeo, az Ars Technica kütyürajongói portál huszonéves tesztelő újságírója alaposan az Apple alá pörkölt a múlt héten, posztja akár érezhető bevételkiesést is okozhat a világvállalatnak. Alig egy nappal az újra hisztériává fokozódó szeptember 9-i iPhone 6-premiert követően ugyanis Ron nem tett egyebet, mint hogy fogta a közel két éve bemutatott, már-már őskövületnek számító, a koreai LG által gyártott Google Nexus 4-es telefont, és főbb tulajdonságait egyszerűen tíz pontba szedte, majd a vadonatúj iPhone 6 azonos jellemzői mellé tette. A huszonéves kütyübolond egyszerű kis táblázata szerint az Apple két évet csúszott, ami a képernyőméretet (4,7 col), a felbontást, a fizetésre (is) alkalmas NFC chipet, a felhőtárhelyet - és egy sor más fontos tulajdonságot - illeti. A képaláírás ennyi volt: „Élvezd az »új« készüléked!"


Ez telitalálatnak bizonyult, hiszen a cupertinói cég számára igen negatív összevetés órák alatt a teljes internetes szférában vírusszerűen elterjedt, a legnagyobb portálok is lehozták, és sokan már azt kérdezgették, nem árt-e majd mindez az új iPhone 6 (és nagyobb testvére, az 5,5 colos képátlójú iPhone 6 Plus) eladásainak. Pedig arról szemérmesen már nem is szólt a fáma, hogy kártyafüggetlenül még a fapados, 16 gigabyte-os alap iPhone 6-os is 649 dollár, szemben a Nexus 4 két évvel ezelőtti 299 dollárjával, azaz több mint kétszer annyiba kerül. Kivéve, ha két év hűséggel vásárolják.
Persze a könnyű használhatóság, az applikációk hatalmas tárháza, a problémamentes felhasználói élmény, az Apple boltjaiban meglévő elképesztően színvonalas kiszolgálás, valamint az imázs és a márkaérték már más lapra tartozik. Ezeket a serpenyő másik oldalára téve az Apple-hívőket aligha tántorítja el az, ha szembesítik őket a száraz technológiai tényekkel.

Az elemzés további részletei a Figyelő hetilap 2014/39-ik számban, az infotech rovatban olvashatók.
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Házat nyomtatással!

A 3D-s nyomtatókkal egyre többet kísérleteznek immár az építőiparban is.

Kabátba költöző kütyük

Az IT és a ruhaipar találkozása

Itt a digitális káosz?

Az alkalmazások robbanásszerű megjelenésével és a telefonok tárolókapacitásának növekedésével egyre nagyobb körülöttünk a digitális zűrzavar.

top200