brusszel


Pénz, paripa, fegyver

Figyelő Online - Hirdetés
2014.09.18  12:36   
mail
nyomtatás
Annak érdekében, hogy az összes érintett félhez eljuthasson az IMI2 alapok által kínált pályázati lehetőségek köre, a Nemzeti Innovációs Hivatal valamint az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szervezésében 2014. szeptember 25-én megrendezik az IMI2 Magyarországi Információs Napot.
Magyarország a régió országait tekintve kiemelkedően kedvező helyzetben van a gyógyszeripari innováció területén, ráadásul Kelet-Európa a következő 10 évben unikális helyzetbe kerül, mivel a korábban Nyugat-Európában végzett nemzetközi klinikai vizsgálatok jelentős volumene „nyugatról keletre vándorol". E lehetőség megragadása érdekében kulcsfontosságú, hogy a következő évtizedben Magyarország élenjáró legyen a nemzetközi gyógyszerfejlesztés adta lehetőségek kihasználásában.
A nemzetközi klinikai vizsgálatoknak és az innovatív gyógyszerfejlesztésnek egészségügyi, orvos szakmai és pénzügyi előnye van a magyar egészségügy és a magyar gazdaság számára, miközben például a nemzetközi klinikai vizsgálatokban történő részvételért éles verseny zajlik az egyes országok vizsgáló centrumai között.

Az IMI (Innovative Medicines Initiative), az EFPIA (Európai Gyógyszeripari Szövetségek Federációja) és az Európai Bizottság közös kezdeményezése, ami pénzügyi lehetőséget kínál az egészségügyi innováció és az egészségügyi innováció eredményeihez történő hozzáférést javító programoknak.
Az IMI2 2014-2020 által finanszírozott programok pályázati kiírásai jelenleg formálódnak, így most lehetőségünk van olyan programokat befogadásra felterjeszteni, amelyek Magyarországot a nemzetközi klinikai vizsgálatok területén is súlyponti pozícióba juttathatják.

Magyarország Kormánya a kutatás-fejlesztés és innováció (KFI) területét a gazdasági növekedés egyik meghatározó elemének tekinti. Mindennek kapcsán a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) egyik fő feladata a tudomány-, technológia- és innovációpolitika területén folyó nemzetközi, illetve európai integrációs együttműködések szakmai feladatainak ellátása.
Az egyes kezdeményezések - és ezen keresztül az elérhetővé váló fejlesztési támogatások és források nagysága - az adott ország, illetve az adott országban található közszférabeli partnerek aktivitásától is nagymértékben függ. Ennek érdekében a NIH segíti, hogy a hazai KFI szereplők olyan konkrét, operatív partnerségekhez vezető nemzetközi hálózatokban, nagyprojektekben vegyenek részt, amelyek segítségével létrehozott gazdasági-társadalmi eredmények rövid- és középtávon Magyarországon hasznosulnak.

Az IMI2 Magyarországi Információs Nap célja, hogy minél több potenciális résztvevő hatékonyan bevonható legyen a kooperációba, másfelől hozzájárul ahhoz is, hogy a Magyarországon kezdeményezett projektek valóban az ország, és ne csak egyes szereplők magánérdekeit szolgálják.

A rendezvény időpontja: 2014. szeptember 25. 10 óra

A rendezvény helyszíne: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság - Budapest, V. kerület Arany János u. 6-8.; 8. emelet, nagyelőadó

Regisztráció valamint további információ: www.nih.gov.hu
A rendezvényen történő részvétel ingyenes!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: NIH

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200