brusszel


Jön az oroszellenes "mini-NATO"?

Figyelő Online
2014.09.22  10:50   
mail
nyomtatás
Lengyelország, Litvánia és Ukrajna védelmi miniszterei pénteken a varsói elnöki palotában egy közös katonai egység létrehozásáról szóló megállapodást írtak alá.
Az első hadgyakorlatra, amelyen a 'LITPOLUKRBRIG' hadtest részt vehet, a jövő évben kerülhet sor, mondta Bronislaw Komorowski a megállapodás aláírása alklamából tartott ceremónián. A hadtest főhadiszállása a délkelet-lengyelországi Lublinban lesz.

A hadtest nagyságát még nem határozták meg. Az Interfax jelentése szerint azonban a lengyel védelmi minisztérium azt közölte, hogy abban 3000-4000 lengyel és több, mint 500 ukrán katona teljesít szolgálatot, valamint egy kisebb létszámú litván alegység.

A projekten 2007 óta dolgoznak. A munkának a kelet-ukrajnai szeparatisták és kormányerők között kitört harcok rendkívül nagy lökést adtak.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.