brusszel


Sok befektetőt érdekel Szerbia

Figyelő Online
2014.09.22  13:09   
mail
nyomtatás
Nagy befektetői érdeklődés övezi a szerb állami vállalatok privatizációját, mondta Dusan Vujovic szerb pénzügyminiszter csütörtökön.
„A Privatizációs Ügynökség sok szándéklevelet kapott, s közülük 60 százalék hiteles" - mondta Vujovic a szabad övezetek ügyében tartott regionális konferencián, amelyet a Szerb Kereskedelmi- és Iparkamara szervezésében tartottak meg.

A Privatizációs Ügynökség augusztus 15-én tette közzé a befektetői felhívást, és a privatizációra kiválasztott 502 vállalkozás listáját. A listán szereplő vállalatok közül 161 jelenleg átalakítás alatt áll.

A szándéklevelek benyújtási határideje szeptember 15-én járt le.

A beérkezett ajánlatok részleteiről várhatóan Aleksandar Vucic miniszterelnök ad tájékoztatást, aki egy sor, a költségvetés felülvizsgálatának részét képező intézkedést is hamarosan bejelent.

A költségvetéssel kapcsolatos intézkedésekről szólva Vujovic azt mondta: jelenleg előkészítik azokat a lépéseket, amelyek növelik a bevételi oldalt és visszafogják a kiadásokat.

„Könnyen meglehet, hogy az emberek ezen intézkedések miatt nem fognak szeretni bennünket, néhány év múlva azonban gratulálni fognak nekünk azért, mert megoldottuk ezt a nehéz problémát" - mondta Vujovic.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.