brusszel


Mától olcsóbb a távhő

Figyelő Online
2014.10.01  09:29   
mail
nyomtatás
Mától 3,3 százalékkal csökken a távhő díja - ezt írja elő a februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépő szabálya.
A jogszabály úgy fogalmaz, hogy a lakossági felhasználó részére, a távhő szolgáltató által kibocsátott számlában, a 2014. szeptember 30-át követő időszakban igénybevett távhőszolgáltatásért fizetendő összeg nem haladhatja meg a 2013. november 1-jén alkalmazott díjtételek alapján számított összeg 96,7 százalékát.

Az előbbi arányhoz ugyanolyan feltételek - például ugyanakkora fogyasztás és légtérfogat - tartoznak. Ugyancsak ez a törvény tartalmazza - szintén október elsejei hatállyal - a villamos-, illetve a gázvezetékhez történő csatlakozás díjának a meghatározását. Például a villanyhálózathoz való csatlakozás díja nem haladhatja meg a csatlakozások érdekében - közvetlenül - hálózati beruházásokra fordított összegek nagyságát.

Az alkalmazandó díjat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke határozza meg. A gáz-csatlakozás díjára nincsenek részletes törvényi feltételek, azt is az előbbi hivatal elnöke jogosult meghatározni. Az elnök ezen jogkörét sarkalatosnak minősítette a törvény.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Gazdaságenergia

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.