brusszel


Rétegrepesztés, avagy a gázkitermelés jövője - október 30.

Rétegrepesztés, avagy a gázkitermelés jövője
Figyelő Online
2014.10.01  10:34   frissítve: 2014.10.21 12:52
mail
nyomtatás
A rétegrepesztés problematikája Magyarországon: Kormányzati elképzelések, aktuális jogi szabályozások, magyarországi, nyugat-európai tapasztalatok, szervízcégek helyzete a fókuszban!

Programterv





Időpont:
2014. október 30. 10 óra

Helyszín: Symbol Étterem és Rendezvényközpont

10:00 - Figyelő köszöntő
10:10 - Horváth Zoltán, főosztályvezető, Fejlesztési Minisztérium: Kormányzati elképzelések a Magyarországi szénhidrogénkutatás folytatásáról / (koncessziók, az első és második kör tapasztalatai, és tervek a folytatáshoz) cselekvési terv
10:30 - Utasiné dr. Győri Andrea, MBFH: „Aktuális jogszabályváltozások a szénhidrogén kutatás és termelés vonatkozásában"
10:50 - Dr. Szűcs Bálint, ügyvéd, adótanácsadó - Szűcs és Partnerei ügyvédi társulás: „A jogi szabályozás hazai is nemzetközi kitekintéssel" -
11:10 - Parragh Dénes, MMK tagozatelnök: „ A rétegrepesztés a Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozata szemszögéből"
11:30 - Dr. Bada Gábor, Operációs Igazgató, Falcon Oil and Gas: „Nemzetközi tapasztalatok és kihívások a nem konvencionális szénhidrogén kutatás területén - hazai tanulságok"
11:50 - Dr. Holoda Attila, Auróra Energy Kft.: „Nem hagyományos vs. hagyományos potenciálok Magyarországon"
12:10 - Kávészünet
12:20 - Kiss Károly (MOL: Kutatási Projektek: Magyarországi repesztések eddigi tapasztalatai, üzenete
12:40 - Dr. Szabó György : „A rétegrepesztés gyakorlata" - Nyugat-Európai minták, tapasztalatok
13:00 - Jenei András - Méltányosság Politikaelemző Központ: „Gázpolitika, EU földgázellátás jövőbeni prognózisa"
13:20 - Dr. Zsolt Péter, Kutatási igazgató, Méltányosság Politikaelemző Központ: „A palagáz a magyar társadalmi környezetben"
13:40 - Dr. Fancsik Tamás, Magyar Földtani és Geofizikai Intézet igazgatója: Érdemes-e szénhidrogént kutatni Magyarországon? Geológiai szemszögből
14:00 - Dr. Tóth Tamás, PetroHungária Kft. ügyvezető igazgató, és Dr. Breitner Dániel, O&G DEVELOPMENT Kft. Hatósági és Társadalmi kapcsolatok vezető: Érdemes-e szénhidrogént kutatni Magyarországon? - szénhidrogén-bányászati-, vállalkozási szemszögből
14:30 - Állófogadás

Részvételi díj: 50 000 Ft + áfa. Az ár féléves Figyelő-előfizetést tartalmaz!
Earlybird október 21-ig valamint Figyelő-előfizetők részére 50%-os kedvezményt biztosítunk!

Jelentkezési szándékát, a hely korlátos befogadóképessége miatt kérjük, mielőbb jelezze az alábbi elérhetőségek valamelyikén: /konferenciak/regisztracio/ vagy konferenciak@figyelo.hu

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



AKTUÁLIS TRENDEK A MAGYAR INGATLANPIACON

Időpont: 2017. március 30. 9:00-14:00
Helyszín: Larus Rendezvényközpont (1124 Budapest, Csörsz utca 18/b.)

Az alapos önismeret az üzleti és magánéleti sikerek záloga

Rubint Réka, Fenyő Iván, Litkey Farkas és Pál Feri Atya a YEL önismereti konferencián!

Felejts el mindent, amit eddig a bankolásról gondoltál!

Tetszik vagy sem, a negyedik ipari forradalom zajlik napjainkban, a digitalizáció olyan erővel tör utat magának, ami elől menekülni nem lehet.

top200