brusszel


Szerbia fogadja be a legtöbb menekültet Európában

Figyelő Online
2014.10.02  11:03   
mail
nyomtatás
Szerbia az az ország, ahol a legtöbb menekült és lakhelyét elvesztett ember található egész Európában, ezért nemzetközi segítségre van szükségünk, mondta Ivica Dacic külügyminiszter az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága Végrehajtó Bizottságának 65. ülésén, Genfben.
A korábbi Jugoszlávia konfliktusa idején Szerbia több, mint 500 ezer Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából érkező, valamint 220 ezer, Koszovóból elűzött embernek nyújtott menedéket. Szerbia ezért egy, a menekült státuszról szóló megállapodás alapjain álló, tartós és fenntartható megoldás kimunkálásában érdekelt, hangsúlyozta Dacic.

Rámutatott, hogy Szerbia eddig öt, mintegy 88 millió euró forrásigényű javaslattervezetet nyújtott be az Európai Fejlesztési Bank Tanácsához a menekültügyi kérdés megoldása érdekében, amelyek közül négyet jóváhagytak és az első kivitelezése már meg is kezdődött.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.