brusszel


A LOT nem kér több állami segítséget

Figyelő Online
2014.10.08  11:12   
mail
nyomtatás
Lengyelország nemzeti légitársasága az átalakítás időszakában a vártnál jobban teljesít.
Sebastian Mikosz, a LOT Lengyel Légitársaság vezérigazgatója csütörtökön azt mondta, hogy a Társaság a közeli jövőben nem kéri az állami segítség második részét.

„Amíg csak lehetéses, nem folyamodunk ehhez a lépéshez" - mondta a vezérigazgató.

Eredetileg azt tervezték, hogy a LOT az állami támogatás második részét 2013 augusztusában kapja meg. Az első rész, egy 400 millió zloty (körülbelül 95 millió euró) összegű hitel, 2012 decemberében került átutalásra.

A LOT átalakításának időtartama 2015 végéig tart. Eddig az időpontig a társaság újabb tőkeinjekciót kérhet.

„Amennyiben ilyen lépésre szükség lesz, például azért, mert az átalakítás gyorsabb finanszírozást követel meg, kérni fogjuk a második részt is" - mondta Mikosz.

A légitársaság pénzügyi eredményei már javultak. Szeptember elején bejelentették, hogy a cég az alaptevékenysége, a személyszállítás már nyereségessé vált. „Az alaptevékenység számára ez évre kitűzött 70 millió zloty nyereség-előirányzatot fenntartom" - mondta a vezérigazgató.

A LOT 2013-ban 4 millió zlotyval (kevesebb, mint 1 millió euróval) csökkentette az alaptevékenységen realizált veszteséget. Az eredmény 138 millió zlotyval (33 millió euró) jobb volt, mint a társaság átalakítási tervének előirányzata. A társaság az elmúlt évben 26 millió zloty (6,22 millió euró) üzemi eredményt ért el.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200