brusszel


Óriásberuházás Kelet-Európában

Figyelő Online
2014.10.08  11:46   
mail
nyomtatás
A francia Soufflet csoport 20 millió eurót kap az EBRD - től, hogy tevékenységét kiterjessze Lengyelországra, Romániára és Ukrajnára.
Az Európai Újjáépítési - és Fejlesztési Bank (EBRD) bejelentette, hogy 20 millió eurót fektet a Soufflet francia agráripari csoportba. A támogatás célja, a cég gabonatároló - és magtermesztő létesítményei Lengyelországban, Romániában és Ukrajnában is megjelenhessenek.

A Soufflet valamennyi, ezen országokban működő és jövőben létesítendő tárolóját, valamint vetőmag-üzemét egy új, International Grains Silos nevű vállalkozásba csoportosítja át, amelyben az EBRD legfeljebb 35 százalékos tulajdoni hányadra tesz szert.

A Soufflet Csoport a gabona-vertikum egyik vezető magáncége nem csak Európában, hanem szerte a világon. E térségben stratégiája arra irányul, hogy egy integrált ellátási láncot fejlesszen ki, amelynek keretében begyűjti a gazdálkodók termékeit, raktáraiban és maláta - feldolgozóiban elsődlegesen feldolgozza azokat és vagy az exportpiacokon, vagy a végfelhasználói körnek (sörgyárak, malmok) eladja azokat.

„Ez az új projekt megerősíti az EBRD befolyását Kelet-Európa mezőgazdasági ágazatára. Hosszú távú együttműködésünk során a Bank igen hasznos támogatást nyújtott ahhoz, hogy a Soufflet Csoport fejleszteni tudja a térség gabonatermelését, gabona - feldolgozását és exportját" - mondta Laurent Bernasse, a Soufflet pénzügyi területének munkatársa.

A Soufflet jelenleg a legnagyobb malátatermelő vállalkozás Romániában. A Pénzügyminisztérium adatai szerint a 2013-as évben forgalma 40 millió euró volt. A francia csoport 1998-ban lépett a román piacra és jelenleg ő üzemelteti az ország legnagyobb malátagyárát Buzauban. A gyár teljes kapacitása 106 ezer tonna Pilsen maláta évente. A gyár beruházása 60 millió euróba került.

A Soufflet-nak két gabonatárolója is van Brailaban, illetve Tandareiben, amelyek összkapacitása 48 ezer tonna. A tárolókat a Soufflet 2012-ben vette a Cargill amerikai csoporttól.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: gabonaSoufflet

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200