brusszel


Sínen a lengyel vasút privatizációja

Figyelő Online
2014.10.08  12:04   
mail
nyomtatás
Valószínűleg a PKP Intercity, a hosszú távú személyszállító egység lesz az állami tulajdonú vasúttársaság második leányvállalata, amelyet bevezetnek a Varsói Tőzsdére.
A jelenlegi tervek szerint a nyilvános kibocsátásra két-három év múlva kerül sor, de csak azt követően, hogy a cég nyereségtermelőképessége javul. Ezt megelőzően a PKP valószínűleg eladja távközlési egységét, a TK Telekomot, energetikai egységet, a PKP Energetykát és az IT leányvállalatot, a PKP Informatykát.

A csoport a következő két hónapban tájékoztatja azokat a befektetőket, akik érdeklődnek a TK Telekom és a PKP Energetyka iránt. A PKP Informatyka értékesítési munkálatai a tervek szerint a jövő év elején megkezdőnek.

„Az várjuk, hogy a potenciális befektetők az év fordulóján hozzálássanak a TK Telekom átvilágításához" - mondta Jacek Leonkiewicz, a csoport privatizációs ügyvezető igazgatója a Puls Biznesu üzleti napilapnak. „A PKP Energetyka esetében a pénzügyi áttekintés 2015 első negyedévében történhet" - mondta.

A PKP alaptevékenységhez nem tartozó egységeinek és a legnagyobb leányvállalatok üzletrészeinek eladása része a csoport hosszú távú stratégiájának. A további elemek között található az adósságállomány visszafizetése, amelyet részben az ingatlan - értékesítés bevételeiből kívánnak megvalósítani, illetve a vasúti infrastruktúra korszerűsítése.

A társaság a jelenlegi menedzsment megbízatásának 2012 évi kezdete óta a majdnem 3 milliárd zlotyval (körülbelül 716 millió euró), 1 milliárd zlotyra (239 millió euró) csökkentette adósságállományát.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200