brusszel


Egyre fontosabb Varsó

Figyelő Online
2014.10.08  12:45   
mail
nyomtatás
Varsó 11 helyet javított és a 60. helyre került a világ pénzügyi központjainak a Z/Yen Csoport által összeállított rangsorában.
A jelentés Varsót „helyi jellegű, sokrétű pénzügyi központnak" minősítette. Varsó helyezése javult a legnagyobb mértékben, a korábbi jelentéshez képest 55 ponttal többet kapott és így ezúttal 626 ponttal zárt.

Ez a pontszám jóval szerényebb, mint New York (első hely), London, Hong Kong, Szingapur és Zürich esetében. A lengyel főváros azonban magasabb helyezést ért el, mint egy sor európai főváros, beleértve Koppenhágát, Dublint, Madridot, Helsinkit vagy Moszkvát.

A jelentés a pénzügyi központok rangsorának összeállítása során öt alapvető versenyképességi területet vizsgált meg: az üzleti környezetet, a humán tőkét, a pénzügyi szektor fejlődését, az infrastruktúrális adottságokat és az üzleti hírnevet.

A legtöbb kategóriában (humán tőke, üzleti környezet, infrastruktúra és üzleti hírnév) New York végzett az első és London a második helyen. Az üzleti szektor fejlődése tekintetében London volt a legjobb.

Az üzleti hírnév szempontjából Szöul, Szingapur, Hong Kong és Tokió megítélése javult a legtöbbet a korábbi rangsorhoz képest. Moszkva, Szent Pétervár és Stockholm ugyanakkor e kritérium szempontjából pontokat vesztett.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.