brusszel


Választások után jönnek a megszorítások Magyarországon?

Figyelő Online
2014.10.10  12:01   
mail
nyomtatás
MSZP: a megszorításokra és a luxusvillákra kérik a voksokat a fideszesek.
Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, vasárnap a magyar emberek eldönthetik, hány fideszesnek legyen még luxusvillája. Szerinte ugyanis a kormánypárti polgármester- és képviselőjelöltek azért kérik az emberek szavazatait, hogy nekik is pozíció jusson és így meggazdagodhassanak.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy Rogán Antalnak, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének vagyona szinte hetente nő, többször is módosítani kellett vagyonnyilatkozatát, mert "hol egy teremgarázst, hol egy tetőteraszt fedezett fel", miután hazament. Hozzátette: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mai napig nem tudta megmondani, miből vette 167 millió forintos, Dunakeszin fekvő luxusházát, míg Kósa Lajosnak, a Fidesz ügyvezető alelnökének debreceni, 300 négyzetméteres luxusvilláján kívül Budapesten is van egy közel százmillió forintos luxuslakása.

Mint mondta, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is "hazudott vagyonnyilatkozatában", neki a balatoni nyaralójával voltak problémák.

Bangóné Borbély Ildikó hivatkozott arra, hogy eközben 170 ezer olyan magyar gyerek van, akinek még vécé sincs az otthonában, és 140 ezer olyan gyerek van, akinek a lakásában nincs fürdőszoba.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a Fidesz-kormány 1700 milliárd forintos megszorítást is tervez, a párt jelöltjei azért akarnak győzni vasárnap, hogy még több pénzt vegyenek el az emberektől. Megadóztathatják a nyugdíjakat, fizetőssé tehetik az egészségügyet, tömeges elbocsátások lehetnek az állami és önkormányzati hivatalokban - értékelte.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.