brusszel


Botka hozta Szegedet a baloldalnak

Figyelő Online
2014.10.12  22:39   
mail
nyomtatás
Holnaptól folytatjuk tovább Szeged építését - mondta Botka László, akit az MSZP-DK-EGYÜTT-PM-Összefogás Szegedért jelöltjeként negyedszerre választottak meg a csongrádi megyeszékhely polgármesterének vasárnap.
A politikus sajtótájékoztatóján négy évvel ezelőtti szavait felidézve úgy fogalmazott, Szeged csodát tett. Hozzátette: ma több történt, Szeged maga a csoda.

"A szegediek igazi európai polgárok és demokraták, akiket nem lehet zsarolni és akiknek a szavazatát nem lehet megvásárolni" - hangsúlyozta a polgármester.

Egy olyan közösségben, mint amilyen Szeged, a választás másnapjától nem érdekes, hogy ki kire szavazott. Továbbra is olyan várost akarunk, amely minden szegedi otthona - hangsúlyozta Botka László, hozzátéve: minden jó szándékú szegedi munkájára számít a város fejlődése érdekében.

Az eredményekről szólva Botka László közölte, a nem végleges adatok szerint több mint 20 százalékkal kapott több szavazatot, mint Kothencz János (Fidesz-KDNP, L. É. T. Egyesület), a húsz egyéni körzetből pedig három kivételével a baloldal jelölte győztek.

Az MSZP választmányi elnöki posztját is betöltő politikus kifejtette, a szegedi eredmény országosan is üzenet. Üzenet a Fidesznek, hogy nem csak ők az ország, és üzenet a baloldalnak, lehet sikeresnek lenni, ehhez egységesnek és tisztességesnek kell lenni - mondta.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.