brusszel


Defláció volt szeptemberben Olaszországban

Figyelő Online
2014.10.14  11:42   
mail
nyomtatás
Az olasz statisztikai hivatal (ISTAT) adatai szerint az olasz fogyasztói árak szeptemberben 0,4 százalékkal csökkentek, és 0,2 százalékkal csökkentek egy év alatt, azaz defláció volt.
Augusztusban még 0,2 százalékos havi árnövekedés volt és csak 0,1 százalék volt az éves defláció.

Az energia és élelmiszerárak nélkül számolt maginfláció szeptemberben évi 0,4 százalékos volt az augusztusi 0,5 százalék után.Az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a módszertanával számolt harmonizált fogyasztói árindex (HICP) szerint 1,9 százalékos havi inflációt, és évi 0,1 százalékos deflációt mutatott szeptemberben.

A HICP alapján az elmúlt évben 0,2 százalékkal csökkentek az élelmiszerárak, 1,2 százalékkal a rezsiköltségek, de a ruházati cikkek ára 0,8 százalékkal nőtt, az oktatásügyi szolgáltatások ára 1 százalékkal, az alkoholos italok és a dohánytermékek ára pedig 0,2 százalékkal emelkedett.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.