brusszel


Nőtt a Danone bevétele

Figyelő Online
2014.10.15  10:17   
mail
nyomtatás
Az idei harmadik negyedévben 5,42 milliárd euróra nőtt a Danone SA francia élelmiszeripari konszern bevétele az egy évvel korábbi harmadik negyedéves 5,25 milliárd euróról.
Különösen nagy volt az eladások növekedése a babaételek kategóriájában, a növekedés éves szinten elérte a 19,2 százalékot.A nagy ugrás magyarázata, hogy alacsony volt a 2013-as bázis. Egy évvel ezelőtt a Danone egyik beszállítója - mint később kiderült alaptalanul - figyelmeztetést adott ki, hogy gond lehet egyik termékével, ezért egyes ázsiai országokban 70 százalékkal zuhantak a Danone eladásai.

2014. július-szeptemberében Európában 2,8 százalékkal, Észak-Amerikában és a FÁK országokban 3,3 százalékkal, Kelet-Ázsiában, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában 13,5 százalékkal nőttek a cég eladásai.

Az idei első három negyedévben 15,88 milliárd euró bevétele volt a cégnek, a 2013-as első három negyedévben 16,31 milliárd euró.

A Danone részvényárfolyama a párizsi tőzsdén délelőtt 4,50 százalékkal erősödött, elérte az 52,78 eurót.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200