brusszel


Ismert fideszes üzletembereket tiltottak ki az USA-ból

Figyelő Online
2014.10.17  13:40   
mail
nyomtatás
Tíz magyar magánszemély beutazási engedélyét vonta vissza az Egyesült Államok - értesült az atv.hu. Az egyik érintett üzletember a portálnak azt mondta, legalább két másik személy is ismert üzletember, és három NAV-os is szerepel a tíz személy között. A 444.hu közben azt írta, a kormánynak közvetlenül is dolgozó személyek több esetben is megpróbáltak kenőpénzt szerezni amerikai nagyvállalatokról, ilyesmi állhat a mostani ügy hátterében.
Az atv.hu azt közölte, a név nélkül idézett egyik érintett üzletember cége kiemelt partnere a magyar kormánynak, több jelentős kormányzati projektben vesz részt, az elmúlt években sokat szerepeltek a magyar sajtóban, mert nagy számban nyertek el közbeszerzéseket.

A vállalat tulajdonosa közismert közéleti szereplő, saját magát is a Fidesz holdudvarához sorolja. Az üzletember a portál szerint azt mondta, aránytalannak érzi az intézkedést, amivel szerinte feleslegesen rontják tovább a magyar-amerikai kapcsolatokat. Ő egyébként úgy tudja, hogy a tíz érintett személy közül három az adóhatóság embere, és rajta kívül még legalább két személy ismert magyar üzletember, a többiekről nem tud.

A Napi Gazdaság először csütörtökön írt arról, hogy amerikai érdekeltségekkel szemben folytatnak adóhatósági vizsgálatot Magyarországon, az amerikai fél pedig erre válaszul arra készül, hogy az érintett hatóságok vezetőinek megnehezíti az USA-ba történő beutazását.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: USAvízum

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.