brusszel


Így lehet versenyképes a zöld energia

Figyelő Online
2014.10.21  11:28   
mail
nyomtatás
A technológia fejlődésével egyre zöldebb energia előállítási lehetőségek jelennek meg az energiaipar piacán, viszont ezek mindaddig nem lesznek versenyképesek, amíg az általuk előállított energia költsége nem közelíti a piaci árakat - hangzott el a Fiatal Autonóm Közgazdászok Társaságának Energetikai Körkép elnevezésű konferenciáján. Ahhoz, hogy egy környezetbarátabb világban éljünk, támogatni kell ezeket az új technológiákat, hogy versenyképesebbek legyenek
A Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága Szakkollégium a Budapesti Corvinus Egyetem legfiatalabb szakkollégiuma, amely kiegészítő képzést nyújt a tagjainak, elsősorban közgazdaságtudományi és pénzügyi fókusszal. A szervezet igyekszik a szakkollégiumon kívül is értéket teremteni, így október 7-én megrendezték az Energetikai Körkép elnevezésű konferenciájukat.

Az első előadó Ságodi Attila, a KPMG energetikai és közüzemi szektorra szakosodott vezetője főként az EU-ra fókuszálva ismertette a 2004 óta tartó megújuló energiaforrások támogatásának ösztönző, kapacitásnövekedést elősegítő hatásait. Utána Gyenes Péter, a PwC szenior menedzsere az e-mobility jelentőségéről beszélt. Az iparág fontosságát jelzi, hogy a világ CO2 kibocsátásának 17 százaléka a közúti közlekedésből származik.

Az első blokk záró előadását Király András a MOL kutatási portfolió osztályának igazgatója tartotta a shale gas témakörben, ennek jelentőségét és az amerikai illetve európai kitermelési lehetőségeket bemutatva. A második blokkban Baji Csaba, az MVM csoport elnök-vezérigazgatója tartott előadást a magyar energiapiac helyzetéről és az MVM csoport tevékenységéről.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.