brusszel


„Ilyen dolgokon múlik a világtörténelem!”

Figyelő Online - Izsák Norbert
2014.10.22  06:33   
mail
nyomtatás
Már Nagy Imre újratemetése előtt hónapokkal megegyezett Gorbacsovval a szovjet csapatok kivonulásáról - árulja el most megjelenő könyvében Németh Miklós. Ő akár ingyen is adott volna tanácsokat a rendszerváltás utáni miniszterelnököknek - ha kértek volna.
- A napokban jelenik meg Oplatka Andrással közösen írt könyve az életéről és az elmúlt 25 évről. Az igaz, hogy ön eddig feltűnően szótlan volt, mégis, mi újat lehet még mondani a rendszerváltásról?
- Eddig valóban nem sokat nyilatkoztam, de ebben a könyvben most először több kérdésről is részletesebben beszélek. Például kevesen tudják, hogy már 1989 márciusában megegyeztem Mihail Gorbacsovval a szovjet csapatok kivonásáról. A lelkemr...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/43 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.