brusszel


Nemcsak megy, marad is a Michelin Magyarországon

Figyelő Online - Váczi István
2014.10.25  14:00   
mail
nyomtatás
Noha budapesti üzemét jövőre bezárja, továbbra is erőteljesen jelen marad hazánkban a Michelin - derül ki Eric Faidy, a vállalat régiós vezetőjének lapunknak adott interjújából.
- Jövőre bezárják a teherautó-abroncsokat előállító budapesti üzemet. Mekkora beruházás kellett volna ahhoz, hogy versenyképes legyen az itteni termelés?
- Kezdésként vissza kell kanyarodnunk a válsághoz, amelynek hatására a teherautó-abroncsok iránti igény 23 százalékkal esett vissza 2007-hez képest. Ezzel szembe kellett néznünk. Higgye el, nem könnyű egy gyár bezárásáról határozni. Esetünkben ez több mint 500 dolgozót érint. Amikor az ember bejelent egy ilyen döntést, az mindannyiunk számára földrengésszerű. Ezt május közepén tettük meg, egy évvel a bezárás tényleges időpontja előtt. Azért nem csak néhány héttel vagy hónappal előtte, mert elegendő időt akartunk hagyni az alkalmazottainknak, hogy felkészüljenek, új munkahelyet találjanak.

- Mi marad a Michelinből Magyarországon a bezárás után?
- Még számos tevékenységgel vagyunk itt jelen. Az egyik a nagy és fejlődő nyíregyházi üzemünk, amely nagy teljesítményű abroncsokat állít elő. Egy másik egységünk nem igazán ismert, ennek székhelye a szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő Tuzsér, és a szovjet utódállamokból importál nyersanyagokat, amelyek eljutnak a legtöbb európai gyárunkba. Ez stratégiai jelentőségű, a hosszú távú nyersanyagellátásunk része. Ebben a Kerepesi úti épületben működik a belépő termékszegmens gyártását és értékesítését irányító egységünk. Vácon egy logisztikai központunk van, itt éppen pár hete jelentettünk be egy fejlesztést, bővítjük a kapacitást.

A teljes interjút a Figyelő hetilap október 22-i, idei 43. lapszámában olvashatja.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200