brusszel


LMP: az államigazgatás térjen át a szabad szoftverekre!

Figyelő Online
2014.10.26  14:55   
mail
nyomtatás
Az LMP azt javasolja a kormánynak, hogy a tervezett internetadó helyett inkább térjen át az államigazgatás a szabad szoftverek használatára.
Így a licencdíjakon többet takaríthatnának meg, mint amennyi az internetadóból befolyna - írta az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében Szél Bernadett, az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője és Heltai László gazdaságpolitikai szakszóvivő.

Szakértői becslések szerint ha az államigazgatás áttérne az ingyenes szoftverek használatára, évente akár 40 milliárd forintot is meg lehetne spórolni, ami kétszerese az internetadóból eredetileg tervezett bevételnek - közölték az LMP-s politikusok, akik elfogadhatatlannak tartják az internet megadóztatását.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.