brusszel


Jobbik: a reklámadóból lehet ingyenes alap internet

Figyelő Online
2014.10.26  15:50   
mail
nyomtatás
A Jobbik szerint a reklámadóból befolyó bevételekből lehet alapszintű ingyenes internetet biztosítani alanyi jogon és ezzel az e-közigazgatás is fellendülne.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, eddig is szorgalmazták a bizonyos adatmennyiségig ingyenes internetet, annak mértékéről háttértanulmányok, számítások készültek és példaként az 1 gigabyte-os adatmennyiséget hozta fel. Elmondása szerint ügyintézéshez, tájékozódáshoz, az internetbe való bevezetéshez ez elegendő, de a szám még változhat.

Novák Előd hangsúlyozta, 2008-ban a Fidesz határozottan ellenezte az akkori kormányzat internetadó-tervét, most viszont saját maguknak mondanak ellen.

Az új "rezsielem" bevezetésével komoly terhet rónak az internetezőkre, bonyolítják az adórendszert, komoly versenyhátrányt okoznak az országnak és hadat üzennek az egész internetnek - fogalmazott a politikus hozzátéve, hogy jelenleg csak a világhálón valósul meg a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelménye.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.