brusszel


Sokat veszíthet, ha kihagyja Magyarország legkülönlegesebb hitelkártyáit

Figyelő Online
2014.10.27  06:15   frissítve: 2014.10.28 11:35
mail
nyomtatás
Tudta, hogy létezik hitelkártya, amelyik olcsóbb, mint a készpénzes fizetés? Hallotta, hogy már sokkal kedvezőbb díjú hitelkártyák is vannak, mint amelyek a folyószámlájához kapcsolódnak? Tudta, hogy olyan különleges hitelkártyák is léteznek, melyeket betéti kártyaként hiába is keresne? A BankRáció.hu megmutatja a legjobb hitelkártyákat.
A hitelkártyák a 2000-es években robbantak Magyarországon és máig egy különleges területet képeznek a hazai bankoknál, hiszen egy telített piacon az egyetlen, folyamatosan megtartható ügyfélkör szerezhető meg a segítségükkel. Az ügyfélnek ráadásul nem muszáj új bankhoz irányítania a jövedelmét vagy felmondania folyószámlahitelét vagy lekötött betéteit.

Pénz beszél...

Kezdjük a mai legnagyobb hívószóval, a pénzvisszatérítéssel, mellyel nem csak a bankköltséget takaríthatjuk meg, de még e felett is kereshetünk pénzt. Így olcsóbban jöhetünk ki, mint a készpénzzel.

A Budapest Bank FŐGÁZ kártyájával a FŐGÁZ ügyfeleként a gázszámlából 6 százalék, de legfeljebb havi 3.300 forint visszatérítés jár, ami jelentősnek számít a piacon, de minden más vásárlásra is kapunk 1 százalék visszatérítést. Itt feltétel a lakossági bankszámla nyitása is, melyre havonta legalább a minimálbér érkezik és havi 2 db csoportos beszedés is teljesül róla. A dombornyomású hitelkártya ráadásul igen olcsó: éves díja 1.320 forint, havi számlavezetési díja pedig csak 80 forint.

A Magyar Cetelem Bank Klubkártyája általános 1 százalékos visszatérítés mellett 5-15 százalék közötti kedvezményeket biztosít a Cetelem Klub partnereinél.

Az Erste Bank Joker Hitelkártyája nyolcból három kiemelt üzleti kategóriában 4 százalék, míg a többi öt, nem kiemelt kategóriában 1 százalék visszatérítést nyújt a hitelkeret összegének erejéig, de maximum 250 ezer forint összértékű vásárlási tranzakcióig. A nyolc kategória, amiből választhatunk: benzinkút, divat, otthon, barkács-kert, elektronikai áruház, utazás, szépségápolás-egészség, szórakozás. A benzinkút kategória választása esetén a bank maximum havi 30 ezer forint, benzinkúton történő vásárlásig ad visszatérítést.

A K&H Bank MasterCard és Visa hitelkártyái nyújtják a legmagasabb általános visszatérítést, mely 2 százalék (havi legalább 20 ezer, legfeljebb 150 ezer forint vásárlás után).

Az Oney Magyarország által kibocsátott Auchan MasterCard hitelkártya ugyan csak az Auchan Áruházakban nyújt visszatérítést, viszont ott 3 százalékot felső határ nélkül, feltéve hogy csütörtökön vásárolunk. A saját márkás Auchan termékekre viszont minden nap jár a 3 százalék kedvezmény.

Az OTP Bank American Express hitelkártyája ugyan csak 1 százalékos (évi maximum 30 ezer forintos) visszatérítést biztosít, viszont rendszeres akciókban egyes kereskedőknél ennél jóval több visszatérítés is kapható, továbbá az első évben 300 ezer (de most egy 2014. november 23-ig tartó akcióban jövő májusig csak 150 ezer), a további években pedig évi 750 ezer forintos vásárlás és készpénzfelvételi forgalom esetén az éves kártyadíjat folyamatosan jóváírja a bank. Így mindössze havi 267 forintos zárlati díj ellenében máris gyűjthetjük a visszatérítéseket (az első év utáni 750 ezer forintos limit máris 7500 forint visszatérítést biztosít) a BankRáció.hu hitelkártya-összehasonlítója szerint.

Végül a Raiffeisen Bank OneCard hitelkártyája is nagyágyúnak számít a maga 3 százalékos visszatérítésével élelmiszerboltokban, negyedévente forgó kiemelt üzletkategóriákban pedig 5 százalékkal (utóbbi két kategóriában negyedévente maximum 5000 forintig). Egyéb költésekre 1 százalékos, de negyedévente legfeljebb 30 ezer forintnyi visszatérítést kap a hitelkártyával vásárló birtokos. Emellett 2-15%-os vásárlási kedvezmények is bezsebelhetők a bank partnereinél, melyek sok hétköznapi vásárlási igényt lefednek. A kártyának nincs éves díja, csak havi 599 forintos díja van.

Ha nem csak a visszatérítés fontos...

Vannak hitelkártyák, melyekkel ugyan nem tudunk visszatérítést gyűjteni, viszont automatikusan és többletköltség nélkül jótékonykodhatunk. Az MKB Jótét hitelkártya az általunk költött hitelkártyás vásárlások után 1 százalékot, maximum 10 ezer forintot juttat az általunk kiválasztott civil szervezetnek havi legalább 30 ezer forintos vásárlás esetén (a bank pénzéből). Az OTP Bank Visa BOM hitelkártyája a Budapesti Olimpiai Mozgalmat támogatja minden vásárlás után 5 forinttal (szintén a bank pénzéből).

Ingyen repülőjegyekhez juthatunk a Lufthansánál az MKB Miles & More hitelkártyákkal történő vásárlásokkal gyűjtött mérföldekkel, de a fapadosok kedvelői az Erste Bank WizzAir hitelkártyájára esküsznek, ahol 100 forintonként 2 pontot gyűjt a kártya birtokosa, mire másra, mint WizzAir repülőjegyre.

A Ferrari rajongói a csapat Forma 1-es helyezésétől függően 1 százalékos (győztes), 2 százalékos (dobogós) vagy 3 százalékos (4-10. hely) visszatérítést szedhetnek be felső határ nélkül kedvenc csapatuk sikerei után, de csak a futam utáni héten.

A bevásárlóközpontok és a nagy hazai pontgyűjtő hálózatok törzsvásárlói számára a sima törzsvásárlói kártya helyett hitelkártyát igényelve gyorsabban gyűlnek a pontok. Ilyen hitelkártya igényelhető a Tescónál (200 forintonként 3 Clubcard pont), a SuperShopnál (100 forintonként 3 SuperShop pont), illetve a Multipontnál (100 forintonként 4 Multipont!).

Vannak felragasztható kártyák, melyeket elég a mobiltelefonunkra ragasztani és máris fizethetünk vele érintésmentesen bármely PayPass elfogadóhelyen. Jelenleg hitelkártyaként csak a Citibank kínál ilyet.

Aki a legnagyobb presztízsű magyar hitelkártyára vágyik, annak az UniCredit Bank Platina hitelkártyája ajánlható, mely 26 ezer forintos (első évben 9.995 forintos) éves díjával még az aranykártyáknál is magasabbra pozícionálja birtokosát fizetéskor.

A legkülönlegesebb hitelkártya azonban az, amit meg sem tudunk fogni: a Magyar Cetelem Bank virtuális hitelkártyájáról van szó, melyet internetes vásárlásonként külön kártyaszámmal SMS-ben kapunk meg és biztonsági okokból a vásárlást követően azonnal le is jár, így mire bárki ellopná a kártyaszámot, már nem is tudja használni. A virtuális kártya csak meglévő hitelkártya mellé igényelhető.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200