brusszel


Árletörés állami energiaholdinggal?

Figyelő Online - Felsmann Balázs
2014.10.30  06:09   
mail
nyomtatás
A rezsicsökkentés nem áll meg. Sőt a kormány újabb döntései eredményeként szeptembertől további 5,7 százalékkal mérséklődött a lakossági áram-, októbertől 3,3-del a távhőár. A háttérben mégis látható a modell hosszabb távú alkalmazhatóságának néhány kérdőjele.
A korábbi tervekkel szemben, úgy tűnik, az állam nem veszi át a magán-közművállalatok vezetékhálózatait, csupán a lakossági áram- és gázkereskedelemben kíván új pozíciókat kiépíteni a közelmúltban állami kézbe vont Főgáz bázisán. A közműholding létrehozásával megbízott államtitkár nyilatkozata szerint az új, „nemzeti közműszolgáltató úgy próbál majd olcsó energiát adni a családoknak, hogy az alapszolgáltatással nem kíván profitot elérni, ...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/44 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.