brusszel


Paksi béklyó

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2014.10.30  06:12   
mail
nyomtatás
Szakértők sem értenek egyet abban, hogy módosítható-e a paksi szerződés, ha az Európai Bizottság erre szólítja fel Magyarországot. A kormányzattól nem kaptunk egyértelmű válaszokat, ez arra utal, hogy szűk lehet a magyar fél mozgástere. Ebből nagyon komoly gondok lehetnek.
Akkor valaki - nem szeretnék a helyében lenni - felszáll a repülőre, elmegy Moszkvába, és azt mondja: bocs, fiúk, hülyék voltunk, itt meg itt, meg itt szeretnénk módosítani ezt a szerződést. Aztán majd meglátjuk, hogy mindehhez az orosz fél mit szól. Így vázolta röviden Deák András György, a Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa, hogy mire számíthatunk, ha az Európai Bizottság (EB) kifogásokat emel a paksi beru...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/44 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
mail
nyomtatás
címkék: paksEUEB

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.