brusszel


Online erősítene az OTP

Figyelő Online
2014.11.01  17:18   
mail
nyomtatás
Online terjeszkedéssel valósítana meg jelentős költség-csökkentést hálózatában az OTP.
A régió gazdasági lassulása és a magyarországi különadók jelentősen fékezik az OTP teljesítményét, ezért kénytelen intenzív fejlesztésekkel pótolni a kieső bevételeket. A Reuters meg nem nevezett forrásokra hivatkozva egy kisebb lengyel bank megvásárlását is a lehetséges célok között tünteti föl. Ez a lépés részét képezné az OTP online banki tevékenysége fejlesztésének, mivel a lengyel intézet az OTP előtt jár ezen a területen.

Az OTP célja, hogy az online platformok fejlesztésével gyorsabb növekedést érjen el külföldi fiókjaiban, így Romániában, Szerbiába és Horvátországban, s ezzel egyszersmind csökkentse függőségét a magyar piaci viszonyoktól.

A bolgár, orosz és ukrán érdekeltségekkel is rendelkező hitelintézet évek óta nem hajtott végre kiemelkedő befektetést, bár korábban egy szlovén bank 300 millió eurós felvásárlásáról is folyhattak tárgyalások.
Kapcsolódó cikkek
Reuters
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200