brusszel


A kormány szerint az utolsó pillanatban szólt Vida Ildikó

Figyelő Online
2014.11.05  12:11   
mail
nyomtatás
Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke közvetlenül a szerdai Magyar Nemzet-interjú előtt tájékoztatta a nemzetgazdasági minisztert - közölte az Egyesült Államok által a NAV elnökét érintően hozott beutazási tilalommal kapcsolatos kérdésre Kurucz Éva kormányszóvivő szerdán egy más témában tartott sajtótájékoztatón.
A kormányszóvivő hozzátette: az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kezdeményezi az amerikai ügyvivő meghallgatását és azt kéri, hogy a testület előtt terjessze elő a rendelkezésére álló bizonyítékokat. Hiteles információkat, bizonyítékokat vár a kormány - közölte Kurucz Éva.

Hozzátette, emellett Polt Péter legfőbb ügyész szintén azzal fordult az amerikai partnerhez, hogy adják át a bizonyítékokat.
Vida Ildikó a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent interjúban azt nyilatkozta, hogy azok között van - a NAV több más munkatársa mellett -, akiknek beutazását az Egyesült Államokba az amerikai nagykövetség nemkívánatosnak minősítette. A döntésről levélben értesítették, amelyben nem írtak konkrét ügyet, csak egy elnöki nyilatkozatra hivatkoztak, amelyikben van egy passzus, hogy felfüggeszthetik a belépési jogát annak, aki korrupcióban érintett vagy abból hasznot húz. Vida Ildikó hangsúlyozta: semmilyen korrupciós ügynek nem volt és nem részese.

A NAV elnök közölte azt is, hogy a kormányban egy illetékesnek jelezte kitiltásáról szóló döntést.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.