brusszel


"Vida Ildikó nevezze meg, kit tájékoztatott a kormányból"

Figyelő Online
2014.11.05  12:22   
mail
nyomtatás
L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán újságírókkal közölte: azt kérik Vida Ildikótól, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökétől, hogy nevezze meg, a kormányban kinek jelezte, hogy azok között van, akik ellen beutazási tilalmat rendelt el az Egyesült Államok.
Hozza nyilvánosságra azt a levelet, amelyben erről a kormányt tájékoztatta! - szorgalmazta a fideszes képviselő, aki a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésére tartott, miközben kérdezték a sajtó munkatársai.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten a Kossuth Rádióban elmondott szavait felidézve kiemelte, "a kormánynak semmilyen hivatalos tudása nincs arról, hogy az Egyesült Államok kiket tiltott ki". Hozzátette: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is többször kérte az amerikai ügyvivőt, hogy hozzák, nyilvánosságra az adatokat, segítve ezzel a magyar kormány munkáját.

L. Simon László leszögezte, a kormány nem tudott Vida Ildikó érintettségéről, hozzátette, ő maga soha nem találkozott, nem is beszélt a NAV elnökével. Azt mondta, örül neki, hogy Vida Ildikó elismerte az érintettségét, azt viszont, hogy hivatalosan miről tájékoztatta a kormányt vagy miről nem, nem tudja megmondani. Őt mint a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárát Vida Ildikó nem tájékoztatta - közölte.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.