brusszel


IMF-hitelről tárgyalnak Ghánában

Figyelő Online - Meixner Judit
2014.11.09  14:35   
mail
nyomtatás
A Ghána és az IMF közötti tárgyalássorozat a végéhez közeledik - számol be a GhanaWeb.
Az IMF küldöttségének feladata tárgyalások lefolytatása és megállapodások létrehozása a ghánai kormánnyal és a részvényesekkel. A november 6-tól 19-ig tartó megbeszélések sikeres befejezésével Ghána belépne az IMF által finanszírozott hitelprogramba.

Néhány területen egyeztetés szükséges a sikeres megállapodáshoz. A források ellenőrzésénél pontosítás szükséges, hogy az ország statisztikai szervei miként mérik a gazdasági tevékenységeket Ghánában. A Ghánai Statisztikai Hivatal által kiadott hitelportfólióra és a beszedhető adók nagyságára vonatkozó statisztikákról kértek pontosítást a tárgyalások során. A GDP adatokkal szemben szintén aggodalmát fejezte ki a washingtoni csoport.

Az IMF együttműködést vár el a ghánai kormánytól a gazdaság megerősítéséhez, melynek részeként a kormánynak három éves költségvetési tervet kell benyújtania. A jövőre nézve adóemelés, létszámcsökkentés az állami szektorban valamint a kormány pénzügyi támogatásáért felelős ügynökségek eltávolítása várható az új politikai intézkedésektől.
Az elkövetkezendő tárgyalások során a 2015-ös költségterv, a Parlament, a civil szervezetek, a magánvállalatok, és a szakszervezetek is átvilágítás alá kerülnek.

Az előrejelzések és az eddigi eredmények azt mutatják, hogy az IMF elfogadja a ghánai kérelmet a három éves hitelprogramért, ami így egy ghánai alapítvány 2015 és 2017 közötti fennállását jelentené.
Kapcsolódó cikkek
GhanaWeb
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.