brusszel


Keynesiánus kínai reformcsomag

Figyelő Online
2014.11.08  15:47   
mail
nyomtatás
Több mint 100 milliárd dollárt költ infrastruktúra-fejlesztésre Kína: a kínai állami rádió szerint a nemzeti fejlesztési és reformbizottság (NDRC) huszonegy infrastrukturális beruházási tervet hagyott jóvá október közepe és november eleje között.
A beruházások összértéke 693,3 milliárd kínai jüan, azaz 113,24 milliárd dollár. Kínai hírforrások szerint a beruházási projektekben 16 vasútvonal és öt reptér építése szerepel, a cél a belföldi befektetési ráta növelése és a gazdasági növekedés élénkítése.

2014 harmadik negyedévében 7,3 százalékra lassult a bruttó hazai termék (GDP) növekedésének üteme, mert csökkent az ingatlanpiaci forgalom. A gazdasági növekedés utoljára 2009-ben volt ilyen lassú. A kínai részvénypiacokon már hetek óta megy a találgatás, hogy a gazdaságélénkítés milyen módját választja a központi kormány, hogy elérjék az évi 7,5 százalékos GDP-növekedés célszámát. 2014 második negyedévében 7,5 százalékos, az első negyedévben 7,4 százalékos növekedés volt, ezért a negyedik negyedévben legalább 7,8 százalékos növekedés kell az éves célszám eléréséhez.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.