brusszel


Kínai elnök: lassulunk, de ez stabilizáció

Figyelő Online
2014.11.09  09:41   
mail
nyomtatás
A kínai gazdaságot fenyegető kockázatok "nem olyan ijesztőek", és a kormány biztos abban, hogy el tudja hárítani a veszélyeket, mindazonáltal a kínai gazdaság kisebb, de stabilabb sebességbe kapcsol - jelentette ki a kínai elnök az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcsértekezletére Pekingbe érkezett ázsiai gazdasági vezetőknek vasárnap tartott előadásában.
Bár a kínai gazdaság már csak évi 7 százalékkal növekszik, ezzel még mindig a világ élvonalában van - tette hozzá Hszi Csin Ping. A kínai gazdaság visszavált egy lassabb, de stabilabb ütembe, ami az "új norma" lesz - mondta. Azt ecsetelte, hogy milyen nagy előnyökkel jár a világnak a kínai gazdasági fejlődés. Kína külföldi befektetései meghaladják majd az 1,25 billió dollárt a következő 10 évben, miközben az ország több mint 10 billió dollár értékű árut fog importálni, és a következő öt évben több mint 500 millió turistája utazik külföldre - jelentette ki. Az APEC-csúcs hétfőn kezdődik Pekingben.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.