brusszel


Itt a mobillehallgatás elleni védelem

Figyelő Online - Halaska Gábor
2014.11.11  11:32   
mail
nyomtatás
November 6-án piacra került a magyar fejlesztésű, mobillehallgatás ellen védő megoldás, a CryptTalk magánfelhasználóknak szóló, az App Store-ból ingyenesen letölthető változata. A díjnyertes alkalmazás új változatának megjelenését a hazai startupcég, az Arenim Technologies Európa legnagyobb technológiai rendezvényén, a dublini The Summit-on jelentette be.
A lehallgatás ellen védő telefonszolgáltatás 30 napos ingyenes próbaidőszak után egyébként havi 9,99 dollárért előfizethető, vagy „fogadó üzemmódban" ingyenesen tovább használható korlátlan mennyiségű telefonbeszélgetés vagy azonnali szöveges üzenet védelmére.

„A CryptTalk megjelenése a fogyasztói piacon nemcsak az alkalmazás, de a mobilbiztonság szempontjából is komoly előrelépés. Az a tény, hogy a CryptTalk által nyújtott védelmet mostantól a letöltést és egy e-mailes regisztrációt követően bárki azonnal kihasználhatja, jelentős változást hozhat a személyes adatvédelem területén" - hangsúlyozta Kun Szabolcs (képünkön lentebb), az Arenim Technologies vezérigazgatója. - „Az új, magánfelhasználói verzió ugyanazt a biztonsági szintet nyújtja, mint a vállalati. Ráadásul, a CryptTalkot magánfelhasználók egy hónapig ingyenesen kipróbálhatják, majd pedig aktív előfizetésre válthatnak vagy „passzív módban" használhatják, azaz CryptTalk-előfizetéssel rendelkező felhasználók által kezdeményezett védett hívásokat ingyenesen fogadhatnak."


 

A lehallgatás ellen védelmet kínáló, az App Store-ból letölthető CryptTalkra az egyéni felhasználók a 30 napos ingyenes próbaidőszakot követően a vállalati havidíjnál jóval kisebb összegért, 9,99 dollárért fizethetnek elő; ezért cserébe korlátlan számú és időtartamú telefonbeszélgetést vagy azonnali szöveges üzenetet védhetnek meg. A megoldást az Arenim csapata úgy tervezte, hogy a felhasználók kommunikációját még maguk a rendszer fejlesztői se tudják visszafejteni, így egy támadó még a CryptTalk-rendszer terveinek és forráskódjának birtokában sem veszélyeztethetné a rendszer használóinak biztonságát. „Az alkalmazás használatához mindössze internetkapcsolatra, illetve iPhone-ra vagy iPadre van szükség. Az egyéni felhasználók számára készült verzió sikerétől függően azonban további mobileszközök által támogatott változatok fejlesztését is tervezzük; következő változatunk a Windows Phone-hoz készül majd" - tette hozzá Kun Szabolcs.

A CryptTalk számos korábbi, hazai és régiós elismerést követően 2014 szeptemberében a legrangosabb régiós rendezvényen, az IT Biztonsági Napokon elnyerte a leginnovatívabb informatikai biztonsági termék díját, míg az Arenim Technologies-t a mobilkommunikáció első számú nemzetközi szervezete, a CTIA 2014-ben beválasztotta a világ 40 legígéretesebb mobiltechnológiai cége közé.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200