brusszel


A vártnál jobban nőtt az Intesa Sanpaolo nyeresége

Figyelő Online
2014.11.11  16:47   
mail
nyomtatás
A harmadik negyedévben a piaci várakozásoknál jobban nőtt az olasz Intesa Sanpaolo bankcsoport nyeresége. A nettó nyeresége 483 millió euró lett, a FactSet pénzügyi szolgáltató által megkérdezett elemzők csak 287 millió euróra számítottak. 2013 harmadik negyedévében 218 millió eurós nyereség volt.
A nagyobb profitot részben a jobb üzemi eredmény magyarázza. Az üzemi eredmény 4,12 milliárd euróra nőtt 4,14 milliárd euróról, az elemzők 4,15 milliárd eurót vártak. A bankcsoportnak több bevétele volt megbízásai díjakból, és kevesebb pénzt kellett félretenni tartalékképzésre a rossz hitelek fedezeteként.

Az Intesa Sanpaolo negyedéves jelentése szerint az Európai Központi Bank (EKB) banki stressztesztjén is jól megfelelt. A pénzintézet 12,7 milliárd eurós tőketartalékkal rendelkezik, és elsődleges alaptőke-mutatója alaphelyzetben 12,5 százalékon áll, a rosszabb forgatókönyv esetén is 9 százalék lenne, azaz mindkét arány jobb, mint az EKB célszáma.

Márciusban az olasz bankcsoport négyéves stratégiai tervet indított, hogy 2017-ig 4,5 milliárd euróra emelje éves nettó nyereségét. Nagyobb hangsúlyt fektetnek alapkezelői üzletágukra, és később a csoport egyes nem kulcsfontosságú részeit értékesíthetik.

Az Intesa Sanpaolo magyarországi leánybankja a CIB Bank Zrt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.