brusszel


Csökkent a Bank Austria nettó nyeresége

Figyelő Online
2014.11.12  10:51   
mail
nyomtatás
Csökkent a Bank Austria nettó nyeresége, ami a harmadik negyedévben 416 millió eurót tett ki az egy évvel azelőtti 520 millió euró után - közölte a pénzintézet szerdán.
A csökkenést egyszeri tételek okozták a bank szerint, elsősorban az ukrán válság miatt bizonytalan helyzet, de említették a magyarországi banki kompenzációs kötelezettséget. Erre az első fél évben 30 millió eurót tettek félre, most 107 millió euróra emelte a tartalékot az olasz UniCredit csoport kelet-közép európai leányvállalata.

A geopolitikai feszültségek, a világgazdaság lassulása és a gyenge növekedés az eurózónában "továbbra is meghatározó tényező lesz a kelet-közép európai régióban, bár hatása országonként eltérő: Közép-Európában jobbak a kilátások, a Balkánon azonban a nem megfelelő reformok miatt már kevésbé kedvezőek" - olvasható a bank jelentésében.

A Bank Austria nettó üzemi eredménye 2 százalékkal, 1,49 milliárd euróra csökkent az első kilenc hónapban. Magyarországon az UniCredit Bank Hungary Zrt. képviseli az UniCredit csoportot.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.