brusszel


Hatéves mélyponton a brit munkanélküliség

Figyelő Online
2014.11.12  11:50   
mail
nyomtatás
Hatéves mélypontra csökkent az állástalanok aránya Nagy-Britanniában, és öt év óta első ízben nőttek a reálbérek a brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint.
Az ONS kimutatása szerint a nyilvántartott munkanélküliek száma a szeptemberrel zárult három hónapban 115 ezerrel csökkent az előző három hónaphoz képest, és 529 ezerrel volt kevesebb az egy évvel korábbinál.

A munkanélküliségi ráta a vizsgált három hónapban 6 százalékos volt, 2008 óta a legalacsonyabb. Az előző három hónapban 6,3 százalék, tavaly szeptemberben még 7,6 százalék volt a munkanélküliek aránya Nagy-Britanniában.

Az alkalmazotti átlagbér 1,3 százalékkal nőtt éves összevetésben, miközben a szeptemberi 12 havi infláció 1,2 százalék volt. Öt éve most haladta meg először a bérnövekedés üteme az éves inflációét.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.