brusszel


Stabilitásra számítanak a németek

Figyelő Online
2014.11.12  11:58   
mail
nyomtatás
A makrogazdasági mutatók alapján a legrosszabb esetben is a gazdaság helyzetének stabilizálódására, azaz a bruttó hazai termék (GDP) stagnálására számít a harmadik negyedévben a német gazdasági minisztérium.
A 2014-es második negyedévben 0,2 százalékkal csökkent a német GDP, de a minisztérium szerdai előrejelzése szerint nem lesz recesszió a harmadik negyedévben, ők úgy látják kissé javult a német gazdaság helyzete az elmúlt hónapokban.

A minisztérium szerint Németország gazdasága még mindig próbálja teljesen maga mögött hagyni a gazdasági válság éveit. A nulla százalék körüli harmadik negyedéves változás után a negyedik negyedévre se várja a minisztérium a növekedés gyorsulását a geopolitikai kockázatok és a gyenge külföldi kereslet miatt.

A Reuters hírügynökség és a Wall Street Journal napilap által megkérdezett elemzők szerint 2014 harmadik negyedévében negyedéves alapon 0,1 százalékos lehet a német GDP-növekedés.

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken közli a harmadik negyedéves előzetes növekedési adatot.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.