brusszel


Megújul az innovációs politika

Figyelő Online
2014.11.13  10:01   
mail
nyomtatás
Január elsejével alakul újjá az innovációs szakpolitika, több jelenlegi területet átfogó, megújuló és kibővülő kormányzati szerv alakul Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal néven - jelentette be Pálinkás József a Figyelő TOP200 konferenciáján, amely az idén az innovációval foglalkozott.
Az innovációs politikáért június óta felelős kormánybiztos a rendezvényen elmondta: az új intézmény magában foglalja a mai Nemzeti Innovációs Hivatalt, kezeli a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapot (KTIA), és hozzá tartozik majd az Országos Kutatási és Tudományos Alapprogram is. Lapunk úgy értesült, hogy az új „szuperhivatalt" Pálinkás József vezetheti, amit az érintett kérdésünkre nem cáfolt, de nem is erősített meg hivatalosan.

A korm...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/46 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



A növekedés X-faktora

Miért van óriási különbség egyes országok fejlettségi szintje között?

Az Aquaprofit Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Figyelő Top200 Gála 2016 - galéria

Képgaléria a Figyelő hetilap legsikeresebb vállalatokat díjazó TOP 200 Gálájáról.

top200