brusszel


Seszták Miklós: Voltam már együtt meccsen Simicskával

Figyelő Online - Váczi István
2014.11.13  10:22   
mail
nyomtatás
Nem volt mit elsimítani Simicska Lajossal, nem ezért hagytak alább a támadások - nyilatkozta a Figyelőnek Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.
A miniszter az interjúban megerősítette: ő nincs az Egyesült Államokból kitiltottak között, és jelezte: beperli az ezzel ellentétes információt közzé tevő német nyelvű lapot (a Pester Lloydot).

A jobboldali sajtóban őt ért támadásokról azt mondta: nem találtak rajta fogást, és nem azért maradtak abba a támadások, mert kiegyezett volna Simicska Lajossal. „A nevezett úrral voltam már együtt meccsen, de akkor is csak úgy találkoztunk, hogy nem beszélgettünk, különböző páholyok két végén ültünk. Nem volt mit elsimítani" - fogalmazott Seszták Miklós.

A bankrendszerrel kapcsolatban azt mondta: nem ért a területhez, ezért is kerültek el az ezzel kapcsolatos ügyek az NFM-től. Ugyanakkor megjegyezte, szívesen látna akár 70 százalékos magyar tulajdoni arányt is az ágazatban.

A lakossági rezsicsökkentéssel kapcsolatban kifejtette: ha nem lesz a világpiacon energia-ársokk, fenntartható a mostani árszint ebben a kormányzati ciklusban.

A 3-as metró kocsijaival kapcsolatban azt mondta: a kormány elsődlegesen úgy határozott, hogy a felújítást preferálja, de itt nem egyedül a kabinet szándéka dönt. A fővárossal egyeztetni kell. Amennyiben más megállapodás körvonalazódik, akkor más döntést kell hozni.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.