brusszel


A Honda még több autót hív vissza a robbanó légzsákok miatt

Figyelő Online - Halász Benedek
2014.11.15  15:12   
mail
nyomtatás
A Honda kiterjesztette a hibás légzsákkal rendelkező visszahívott autók számát. Már több mint 5 millió autót hívott vissza az Egyesült Államokban, amik a hibás Takata légzsákkal voltak felszerelve. A vállalat azt nyilatkozta, hogy ezen járművek közül azokra koncentrál, amelyek magas páratartalommal rendelkező területeken lettek regisztrálva - számolt be a CNN.
Ugyanis úgy tűnik, hogy a páratartalom szerepet játszhat a légzsákok kiszakadásában a kioldásukkor, ami fémdarabokat repíthet az autóban utazókba. Már legalább négy haláleset köthető a légzsákokhoz, és valamennyi Honda vagy Acura márkájú autókban történt, állítja a Center for Auto Safety.

A visszahívás kiterjesztését képező modellek a 2003-2005 Honda Accord, 2001-2005 Civic, 2002-2005 CR-V, 2003-2004 Element, 2002-2004 Odyssey, 2003-2005 Pilot, 2006 Ridgeline, 2003-2005 Acura MDX és a 2005 Acura RL.

A hibás légzsák gyártó cég, a Takata kilenc másik autómárka ellátásáért is felelős, de e márkák autói közül csak 2,7 milliót rendeltek vissza. A New York Times beszámolója szerint több, volt Takata dolgozó is azt nyilatkozta, hogy a vállalat évekig rejtegette a hibára utaló teszteredményeket.

Kapcsolódó cikkek
CNN
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200