brusszel


Szeretjük a titkos mobilozást

Figyelő Online - Halaska Gábor
2014.11.18  11:26   
mail
nyomtatás
Az App Store üzleti alkalmazásainak toplistáján a megjelenésétől számított két nap alatt az első helyre került a mobillehallgatás ellen védő hazai megoldás, a CryptTalk magánfelhasználóknak szóló változata.
Az egyéni alkalmazás egy hónapig ingyenesen, minden funkcióval szabadon, korlátlanul kipróbálható, majd havi 9,99 dolláros aktív előfizetéssel, vagy pedig ingyenesen, kizárólag fogadó módban használható tovább a mobilhívások és szöveges üzenetek védelmére - jelentette be a mobilalkalmazást kifejlesztő hazai startup, az Arenim Technologies.

„A CryptTalk magánfelhasználói változatát a megjelenést követő első héten több ezren töltötték le. Ez azt mutatja, hogy nemcsak a cégek, de a hazai fogyasztók részéről is komoly az érdeklődés a törvénytelen mobillehallgatás elleni védekezés iránt, hiszen ez minden állampolgár joga" - hangsúlyozta Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója.

A lehallgatás ellen védelmet kínáló, az App Store-ból letölthető CryptTalk használatához mindössze internetkapcsolatra, illetve iPhone-ra vagy iPadre van szükség. Az alkalmazást az egyéni felhasználók 30 napig korlátlanul, ingyenesen kipróbálhatják, majd a vállalati havidíjnál jóval kisebb összegért, 9,99 dollárért fizethetnek elő, vagy pedig „fogadó módban" ingyenesen tovább használhatják.



„Fontos, hogy ha a magánfelhasználók az App Store-ban mindkét változattal találkoznak, a „sima" CryptTalkot válasszák, mert a „CryptTalk Pro" vállalati verzió, amelyet nem tudnak céges szerződés nélkül regisztrálni" - emelte ki Kun Szabolcs.

- „A védett telefonáláshoz és üzenetküldéshez nem elég letölteni az alkalmazást. Emailben először regisztrálni kell, majd figyeljünk arra, hogy a CryptTalkot velünk egy időben kipróbáló ismerőseinket felvegyük a kapcsolatok közé és velük mindig ezen az alkalmazáson keresztül beszéljünk, mert csak így lesznek védettek beszélgetéseink és szöveges üzeneteink."

Az App Store-ban szintén megtalálható, kis- és középvállalatoknak kifejlesztett CryptTalk Pro több vállalati funkcióval rendelkezik, ilyen például a biztonságos konferenciahívás. Igaz, vállalatoknak letöltés után nem elegendő egyetlen emailes regisztráció, nekik ügyfélszerződést kell kötniük, viszont ez a felhőalapú, rugalmas szolgáltatás nem igényel saját beruházást, és rendszeres havi cégköltségként elszámolható.

A CryptTalk a jóhiszemű felhasználók, cégek és magánszemélyek természetes védekezési igényét szolgálja ki; a megoldást az Arenim csapata úgy tervezte, hogy a felhasználók kommunikációját még maguk a rendszer fejlesztői se tudják visszafejteni, így egy támadó még a CryptTalk-rendszer terveinek és forráskódjának birtokában sem veszélyeztethetné a rendszer használóinak biztonságát.

mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200