brusszel


Terjeszkedik az Alibaba

Figyelő Online - Szeidovitz Anna
2014.11.29  14:54   
mail
nyomtatás
Jack Ma, az Alibaba társalapítója, Li Keqiang, kínai miniszterelnökkel, és az internetes iparág vezetőivel folytatott megbeszélése után bejelentette, hogy létrehozzák a kínai Taobao online piactér nemzetközi megfelelőjét - számolt be a CNET.
A Taobao kulcsfontosságú eleme az Alibaba működésének. Az eBay-hez hasonló, 2003-ban indított fogyasztó-fogyasztó közti piaci platformnak sikerült kiszorítania Kínából az eBay-t.

Az Alibaba terjeszkedési szándéka nem meglepő. A kínai e-kereskedelmi óriás szeptemberben lépett az amerikai tőzsdére, ahol 21,8 milliárd dollárt keresett, így valószínűsíthető volt, hogy azt felhasználva fog terjeszkedni a tengerentúlon, versenyt teremtve az online kereskedelmi vállalatoknak, mint például az eBay-nek vagy az Amazonnak.

A Taobao-n kívül az Alibaba tulajdonosa és üzemeltetője egy maroknyi online kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásnak is. A legfigyelemreméltóbbak ezek közül: a TMall, a Juhuasuan.com, az Aliyun.com, vagy az USA-ban nemrég elindított 11 Main.

A befektetők azonnal lázba hozta a hír: az Alibaba részvényei 3,2 százalékkal, 112,32 dollárra emelkedtek.
Kapcsolódó cikkek
cnet
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200