brusszel


Ukrajna pénzt kapott az EIB-től gázvezeték korszerűsítésére

Figyelő Online
2014.12.01  12:37   
mail
nyomtatás
Ukrajna 150 millió euró hitelt kapott az Európai Beruházási Banktól (EIB) az Urengoj-Pomari-Ungvár (Testvériség) közötti gázvezeték egy részének a korszerűsítésére.
A hitelből, továbbá abból a mintegy 200 millió dollárból, amit várhatóan december 10-én fog jóváhagyni az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), a vezetékszakasz 120 kilométeres részét újítják fel.

Az EIB-hitelt 19 év alatt kell törlesztenie Kijevnek. A vezeték korszerűsítését négy év alatt végzik el, ennek keretében például teljesen kicserélik a csöveket az érintett szakaszon. Az Urengoj-Pomari-Ungvár gázvezeték még a Szovjetunió idején, az 1980-as években épült.

Júniusban ezen a vezetéken robbanás történt, ami azonban nem befolyásolta Oroszország európai gázexportját. A vezeték évi 142,5 milliárd köbméter földgázt képes továbbítani.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.