brusszel


Ez várható jövőre Magyarországon

Figyelő Online
2014.12.02  12:04   
mail
nyomtatás
ash Brókerház elemzői szerint a magyar gazdaság 2015-ben is megtartja a növekedő tendenciát, de lassuló dinamikával, az infláció pedig továbbra is alacsony marad.
A brókercég keddi sajtótájékoztatóján Tóth Gergely elemző kifejtette: lendületvesztésre lehet számítani azokban az ágazatokban, amelyek eddig húzták a gazdaságot, az elmúlt években megvalósult nagy autóipari beruházásokhoz hasonló volumenű piaci beruházások sem várhatók a közeljövőben.

A Buda-Cash előrejelzése szerint az idei 3 százalékot meghaladó növekedés után 2015-ben 2,2 százalékkal nőhet a GDP. Az infláció jövőre 1,5-1,6 százalékra nőhet, az év második felében már magasabb lehet, de 2016 előtt várhatóan nem éri el a 3 százalékos jegybanki célt.

Kamatcsökkentésre nagyobb esélyt látnak a cég elemzői, amit véleményük szerint a lefelé mutató inflációs kockázat felerősödése, illetve a forint túlzott erősödése esetén léphet meg a Magyar Nemzeti Bank.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Gazdaság

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.