brusszel


A román háztartások több, mint felében van internet kapcsolat

Figyelő Online
2014.12.03  10:59   
mail
nyomtatás
A román háztartások több, mint felében, 54,4 százalékában van internet kapcsolat.
A Nemzeti Statisztikai Hivatal (INS) által a közelmúltban közzétett adatok szerint e háztartások több, mint 70 százaléka városi környezetben található.

A Bukarest - Ilfov térségben elhelyezkedő háztartások több, mint 76 százaléka rendelkezik internettel. A sűrűség alapján összeállított rangsorban a nyugati és az észak - nyugati térségek következnek 61,3 százalékos és 58,3 százalékos aránnyal. A legalacsonyabb gyakoriság a Dél - Muntenia térségben figyelhető meg, ahol az összes háztartás mintegy 46 százalékát szerelték fel. Dél - Nyugat Oltenia mutatója 47,1 százalék, az észak - keleti térségé 47,3 százalék.

Az internettel rendelkező román háztartások döntő többsége (84,7 százalék) asztali számítógéppel kapcsolódik a világhálóra. Minden harmadik háztartás használ laptopot vagy tabletet. Az adatokból az is kiderül, hogy az egyéb eszközök, mint az okos - vagy mobil telefonok használóinak aránya csak 20 százalék.

A kapcsolatok jellegét illetően elmondható, hogy a kábelen továbbított széles sáv aránya az internettel ellátott háztartások több, mint 88 százalékában van jelen, a mobilon érkező széles sáv 24,5 százalékban. A hagyományos kapcsolat aránya 9,1 százalék.

A 16 és 74 év közötti korcsoportba tartozó emberek mintegy 61 százaléka használta már legalább egyszer az internetet, áll az INS közleményében. A jelenlegi internethasználók közül 60 százalék napi vagy szinte napi gyakorisággal veszi igénybe ezt az eszközt.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: internetRománia

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.