brusszel


Folytatódik a rubel gyengülése

Figyelő Online
2014.12.03  11:38   
mail
nyomtatás
A hét eleji szünet után szerda délelőtt folytatódott az orosz rubel gyengülése az amerikai dollárral és az euróval szemben.
A dollárt délelőtt 54,8 rubelért jegyezték a nemzetközi devizapiacon, ami 1,7 százalékos erősödés. A dollár az elmúlt öt napban közel 9 százalékot erősödött a rubelhez képest.

Az euró árfolyama szerdán 67,45 rubel volt, az euró napi szinten 0,91 százalékot erősödött, az elmúlt öt napban pedig nagyjából 8,5 százalékot.

Hétfőn úgy tűnt, hogy megáll a rubel árfolyamának gyengülés, akkor az euró jegyzése 64,8 rubel, a dolláré 51,9 rubel körül stabilizálódott. Hivatalos bejelentés nem volt, de elemzők szerint az orosz jegybank dolláreladással intervenciót hajtott végre, és ennek hatására hirtelen erősödni kezdett a rubel.Szerdára beigazolódott, hogy az elemzőknek igazuk volt.

Az orosz jegybank délelőtt elismerte, hogy valóban 700 millió dollárt költött el hétfőn a rubel megtámogatására, de mint mostanra kiderült, sikertelenül.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.