brusszel


Simicska Lajos és Veszprém: Aranyeső Yuccában

Figyelő Online - SZIRMAI S. PÉTER Közreműködött: Brückner Gergely
2014.12.06  07:00   frissítve: 2014.12.03 14:07
mail
nyomtatás
Kiszálltunk a terepre, és felkutattuk a politikusjelölt-nagyvállalkozó környékbeli beágyazottságát. Részletek a Figyelőben.
Földig ért a felhő a hétfői sűrű bakonyi ködben a Veszprémtől alig tíz-egynéhány kilométerre fekvő Hárskúton. Még szerencse, hogy a pár száz lelkes sváb Lindenbrunnba, ahogyan Hárskutat a német ajkúak nevezik, vadonatúj aszfaltcsík vezet Márkótól.

Az ónos esős, cudar időben, aki teheti, ki sem teszi a házból a lábát, negyedórába is eltart, amíg sikerül elcsípni valakit, hogy „tessék mondani, merre a híres kecskefarm, amiről az újságban olvastam". Kicsit bizalmatlanul méreget a megszólított, de eligazít: „Menjen csak tovább, egy nagy fehér ház, építkeznek, meg fogja látni. Simicsak Lajos úré, tudja, a miniszter" - teszi hozzá nagy tisztelettel, de sietve becsukja az ajtót.



A bakonyalji falu olyan, mintha az Alpokalján lenne. Módos, takaros, hideg, 6,4 méterrel még Zircnél is magasabban fekszik. A Kossuth utca ékessége a keresett L alakú fehér épület, ami vagy 30 méter hosszú. Mellette két kék lakókonténer az építőmunkásoknak. Tábla hirdeti az amúgy tárva nyitott kapun: „Munkaterület, idegeneknek belépni tilos!"

Két munkásruhás ember siet ki a házból: „Jó napot, ez a Simicskáék háza, a kecskefarmos?" Részletek a Figyelőben.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.