brusszel


Jövőre kikerülhet a bóvli kategóriából Magyarország

Figyelő Online
2014.12.12  13:34   
mail
nyomtatás
Magyarország adósi besorolása jövőre befektetési szintre emelkedhet a jelenlegi bóvli szintről - vélte az UniCredit, amelyet a Dow Jones idézett pénteken.
Az olasz bank szerint annak a hatására hogy jövőre forintosítják a lakossági devizahiteleket, Magyarország külső adóssága a hazai össztermék (GDP) 110 százalék alá süllyedhet.

"Ez növeli annak az esélyét, hogy Magyarország adósi minősítése befektetési szintre javuljon". Magyarország adósi besorolását jelenleg mind a három vezető nemzetközi hitelminősítő cég bóvli kategóriában tartja.

Az olasz bank jelenleg nem lát esélyt arra, hogy a magyar besorolás két szinttel javuljon 2016 előtt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200