brusszel


Hitelkártyát dob piacra a Telenor

Figyelő Online
2014.12.15  12:20   
mail
nyomtatás
Belép a pénzügyi piacra a Telenor - jelentette be Christopher Laska a távközlési vállalat vezérigazgatója a cég mai sajtótájékoztatóján.
A cég a jövőben mobilfizetési és hitelszolgáltatást is nyújt majd ügyfeleinek. Az új szolgáltatás hátterét egy a Telenor márkájával kibocsátott, MyCard névre keresztelt hitelkártya biztosítja, amely a cég szerint az egyik legkedvezőbb díjszabású termék a piacon, egyebek mellett akár 53 napos kamatmentes periódussal.

A Telenor partnere az a Budapest Bank, amelynek megvásárlását a közelmúltban jelentette be az állam. Bár a távközlés vállalat jóval a tulajdonosváltás nyilvánosságra kerülése előtt megkezdte a tárgyalásokat a hitelintézettel, sőt a szerződést is aláírták már a bankkal, Christopher Laska szerint a tervezett tranzakció nem befolyásolja a közös munkát. Elmondta: a Telenor számára az a fontos, hogy stabil partnerekkel dolgozzon együtt, és úgy vélik, hogy a Budapest Bank ilyen. Hozzátette: a cégnek más állami partnere is van, sőt olyan is akad, mint például az Antenna Hungária, amely azt követően került állami kézbe, hogy a Telenorral megkezdte együtt működését.

A Telenor új tevékenységét természetesen az alapszolgáltatással is összefogja, és az így keletkező szinergiákat kihasználva igyekszik versenyelőnyre szert tenni. A MyCard tulajdonosoknak a hitelkártyáknál már megszokott pénzvisszatérítés mellett egyes mobil szolgáltatásokból is kínálnak árkedvezményt, és a készülékfinanszírozással is összekötik az új terméket.

A szolgáltatás Androidon már elérhető, és a cég reményei szerint még karácsony előtt iOs operációs rendszeren is használható lesz. Az értékesítést öt üzletben kezdik meg, 2015 folyamán azonban fokozatosan kiterjesztik.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.