brusszel


Egyre több hitel megy a piacra

Figyelő Online
2014.12.17  10:39   
mail
nyomtatás
Jól alakult 2014 első tíz hónapja a fogyasztási hiteleknél: a jegybank adatai szerint a folyószámlahiteleket nem számolva 12,11 százalékos bővülés történt 2013 azonos időszakához képest az új kihelyezéseknél, ami mindenképpen biztató adat - írta szerdai számában a Világgazdaság.
A lap közlése szerint a növekedésben a húzóerőt a személyi hitelek jelentették: ezekből 98,3 milliárdnyi forintnyi új állományt helyeztek ki a pénzügyi szolgáltatók, ami 27,3 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A jegybank statisztikái növekedést mutattak ki az áruvásárlási hiteleknél januári-októberre: a 11,55 milliárdos új állomány nagyjából 3 százalékos emelkedést jelent.

A szabad felhasználású jelzáloghiteleknél ugyanakkor még nem sikerült növekedést elérni, sőt, a havi 2-3 milliárdnyi kihelyezés nyomán 15 százalékos visszaesés következett be 2013 első 10 hónapjához képest. Szerényebb mértékben, de szintén visszaesett az új gépjárműhitelek piaca, ahol valamivel több mint 16 milliárdnyi új kölcsönt helyeztek ki tíz hónap alatt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200