brusszel


Idén 3,4, jövőre 2,8 százalékkal bővül a GDP

Figyelő Online
2014.12.17  14:40   
mail
nyomtatás
A TakarékBank elemzői szerint az idén 3,4 százalékkal, jövőre 2,8 százalékkal bővül a GDP - mondta Suppan Gergely, a bank szenior elemzője a pénzintézet szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Kifejtette: decemberben az előző évi rezsicsökkentés kifutó hatása miatt várhatóan felfelé ugrana a tizenkét havi inflációs mutató, de az üzemanyagárak markáns csökkenése miatt mégis negatív tartományban maradhat a fogyasztói árindex, így éves szinten mínusz 0,1 százalékos infláció várható.Kiemelte: az energiahordozók árának alakulásában rejlő kockázatok miatt 2015-ben 1,4 százalékos éves pénzromlás ütemre lehet számítani.

A jegybank 3 százalékos céljának közelébe legkorábban 2016 végén kerülhet az infláció, ekkor az éves átlagos inflációs ráta 2,7 százalékra emelkedhet - fűzte hozzá Suppan Gergely.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.